>>Jachtschilder

Het adres voor al het schilderwerk aan uw boot in Huizen

De levensduur van elk verfsysteem is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de totale laagdikte, de methode, het vakmanschap, de condities waaraan de verf bloot staat en de conditie en voorbehandeling van de ondergrond. Ook de kwaliteit van de producten waarmee gewerkt wordt is essentieel voor een perfect eindresultaat. Reijn's Boten beschikt over deze factoren waardoor u uw schilderklus gerust aan ons kunt overlaten.

Vakmanschap

Voor het schilderen of lakken van een schip is vakmanschap vereist. Reijn's Boten heeft in de jaren veel kennis opgedaan en beschikt over de juiste middelen en vakmanschap om iedere schilderklus professioneel, met oog voor detail en met passie voor het vak uit te voeren. Of het nu gaat over polyester, staal of hout, zowel onder als boven de waterlijn, dek, opbouw en interieur,renovatie na osmose, osmosebehandeling. Op het gebied van schilderen en lakken zijn wij gespecialiseerd.

Kwaliteit

Reijn’s Boten levert vakwerk wanneer het gaat om schilder- en lakwerk. Vanaf het kaal krabben tot aan de laatste laklaag doen wij alles in eigen beheer. We werken met 1 en 2 componenten en geven graag advies wanneer het gaat om de juiste verfsystemen.

jachtschilder 2 jachtschilder 3 jachtschilder 4 jachtschilder 5 jachtschilder teak lakwerk

Zou u graag meer willen weten of wilt u graag dat Reijn's Boten een offerte voor u maakt?

Neem contact met ons op

Hoe controleer ik of de voorgaande lagen op mijn boot een twee componenten product is?

Drenk een doekje in aceton, nagellak remover of Double Coat Ontvetter. Laat dit doekje enkele minuten op het oppervlak liggen. Verwijder daarna het doekje. Is de oude laag niet opgelost, aangetast of opgeweekt, dan is de onderlaag vermoedelijk een twee componenten product.

 

Wat is de werkwijze voor het schilderen met meerdere kleuren?

Gebruik goede afplaktape, een tape met lage kleefkracht (low-tack), verkrijgbaar in onze winkel. De afplakband aanbrengen, lakken en daarna direct verwijderen. Op verse lak zeker 24 tot 48 uur wachten met het aanbrengen van afplakband. Het gebruik van "crêpe" afplakband kan leiden tot rafelige randen.

 

Moet ik eerst Double Coat met de kwast aanbrengen en daarna narollen of andersom?

Double Coat kan met een kwast of met een roller worden aangebracht. De keuze is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en de grootte en vorm van het oppervlak. Kwasten en narollen of rollen en na kwasten is ook mogelijk. Dit narollen of na kwasten dient direct na applicatie te gebeuren door een tweede persoon.

 

Kan ik Double Coat op oude lagen verf aanbrengen?

Één componentenverf: Nee, verwijder eerst alle oude lagen voordat Double Coat aangebracht wordt.

Twee compontenverf: Ja, mits de ondergrond droog, schoon en vetvrij is. Voor een optimale hechting wordt geadviseerd droog te schuren en te ontvetten met Double Coat Ontvetter.

 

Kan ik een was aanbrengen op Double Coat?

Voor jaarlijks onderhoud is het niet noodzakelijk om een was aan te brengen. Een waslaag kan de levensduur van de lak verlengen. Let wel op dat de was die u toepast vrij is van siliconen. Siliconen kunnen later bij het overschilderen een probleem geven.