>>Antifouling

Antifouling, de bescherming tegen aangroei

Antifouling is een verflaag die men aanbrengt op het onderwaterschip om aangroei van organismen te voorkomen. Hierdoor behoudt men de ideale vaareigenschappen en scheelt het aanzienlijk in de snelheid en het brandstof verbruik. De keuze van de juiste antifouling is wel van groot belang waarbij meerdere factoren een rol spelen. Denkend aan de snelheid en het type van de boot en het soort water waar u vaart of ligt. Hieronder zijn deze typen nader omschreven.

Zelfslijpende Antifouling

Deze antifouling lost door middel van strijkend water langs het onderwaterschip op. Hierdoor komt continu actieve bioxide vrij waardoor aangroei geen kans krijgt. Zelfslijpende antifouling is zeer geschikt voor zeilboten en langzaam varende boten.

Harde Antifouling

Ook harde antifouling laat gestaag bioxide los maar door middel van een loogproces wat door het water geactiveerd wordt. Deze antifouling wordt veel gebruikt op snelle motorboten en trailerbare boten. Wel belangrijk te weten is dat deze laag blijft zitten maar de bioxide afbreekt waardoor u bij het aanbrengen van een nieuwe laag de antifouling wat moet terugschuren.

Het is aan te raden uw onderwaterschip elk seizoen van een nieuwe laag antifouling te voorzien om aangroei te weren en een goede bescherming van de huiden te garanderen.

Een schip zonder aangroeibescherming zal de volgende problemen tot gevolg kunnen hebben;

  • Meer brandstofverbruik
  • Snelheidsverlies
  • Aantasting van onderlagen en corrosie
  • Het vroegtijdig moeten voorzien van een kostbaar nieuw verfsysteem
  • Versneld optreden van osmose (bij polyester boten)
  • Vermindere levensduur en waardevermindering van het schip

Bij het aanbrengen van nieuwe antifouling zijn wij u graag van dienst.

Hieronder ziet u enkele boten die wij hebben voorzien van een nieuwe laag antifouling.

Onderwaterschip voor onderwaterschip na onderwaterschip3 onderwaterschip4 Nieuwe antifouling Antifouling Nieuwe antifouling

Een greep uit ons assortiment onderwaterverven:

epifanes zet er vaart achter Foul-Away Werdol Kopervrij Black Bottom copper-cruise CR Antifouling-Primer Underwaterprimer

Neem contact met ons op