>>Teak reinigen

Teak reinigen

Teakhout is door zijn duurzaamheid de meest gebruikte vettige houtsoort in de botenwereld. Door zijn natuurlijke oliën is het teak immuun voor rottingen maar slaat het in de loop der jaren grijs uit. Om de kleur van het hout terug te krijgen werken wij met middelen die eerst het vuil uit het hout onttrekken en vervolgens kunnen wij het teak voor u sealen. Na deze behandeling is het hout schimmelwerend alsook waterafstotend en behoud het zijn kleur.

Teak Onderhoud / Rubberen

Teak reinigenNaast het reinigen van teak kunnen wij dit ook voor uw repareren. Uit ervaring is gebleken dat de kitnaden na jaren los kunnen laten en het teak opnieuw gerubberd moet worden. Door te investeren in de juiste kennis en gereedschappen kunnen wij dit voor u uitvoeren.

Na veroudering van de rubberen kitnaden kan de hechting met het teak slecht worden en zelfs los laten waardoor kieren ontstaan. Hier tussen kan vocht optreden en kan voor veel problemen en kosten zorgen. Wees daarom op tijd en laat uw teakdek goed onderhouden.

Reijn’s boten werkt met professionele gereedschappen en materialen van het merk Simson en Sikaflex. Dit zijn een van de meest gebruikte kitten in de marine wereld. Deze verlijmingen en afdichtingsystemen zijn op basis van polyurethaan en zorgen voor een taaie, waterdichte en flexibele verbinding.

flexiteek teak2 voc

Neem contact met ons op