>>Poetsen / polijsten

Laten poetsen en polijsten van uw boot

Elke boot heeft flink te lijden onder de weersomstandigheden. Zo worden de gelcoat en verfsystemen door UV-stralen, zure regen en zout water aangetast. Met de jaren verliest de boot zijn glans en wordt het kwetsbaarder voor vuil en vorst. Na enkele jaren verliest de lak zijn pigment waardoor het verkalkt en dof wordt en het uiteindelijk kan lijden tot haarscheurtjes. Het is van groot belang uw boot goed te onderhouden ongeacht het materiaal. Voor een optimaal resultaat is het noodzaak naast een goede wasbeurt uw boot te laten polijsten.

Uw boot poetsen

Door in combinatie met de juiste middelen uw boot machinaal te polijsten kunnen wij de gelcoat of lak er weer in nieuwstaat uit laten zien. Door met een variërend toerental van 1100 tot 3700 per minuut te werken kunnen wij de glans laag van 50% tot 100% terug halen, iets wat handmatig nooit te bereiken valt. Na enige tijd te hebben gepolijst zal de lak- of gelcoat laag glad aan voelen en zijn glans gaan vertonen. Deze behandeling verlengen de conditie van de boot aanzienlijk en is het essentieel de boot daarna van een beschermlaag te voorzien. Dit voorkomt vervuiling en verontreiniging en biedt de optimale bescherming tegen UV stralen, zout water en zure regen.

Matteren

Wanneer een boot heel dof en ruw aanvoelt is polijsten geen redmiddel meer en gaat Reijn’s Boten nog een stap verder. Voordat de boot eventueel gespoten zou kunnen worden beheersen wij het matteren. Deze stap vraagt veel ervaring en zorgvuldigheid omdat we de boot met verschillende korrelgroftes gaan opschuren. Hierdoor verwijderen we een flinterdunne laag gelcoat en bouwen we de glans weer op waarbij het resultaat verblijvend is.

gepoetste boot

Project: Frauscher LIDO 686. Dit zijn de klussen waar Reijn's Boten voor staat. Ze heeft drie jaar in zout water gelegen en is weer als nieuw. Naast het volledig matteren en polijsten van de boot is ze ook in de NANO wax gezet. Ze kan er weer even tegenaan!

VOOR VOOR VOOR Na Resultaat Resultaat resultaat resultaat

Neem contact met ons op