>>Boegschroef inbouwen

Boegschroef inbouwen in Huizen

De 'beste' stuurlui staan aan wal toch? U heeft het vast wel een keer meegemaakt dat u wilt aanmeren maar er net te veel stroming of wind staat en het maar niet lukt om aan te leggen. Er staat ondertussen 10 man naar u te kijken, maar dat 'schamen' is nu voorbij! Bel ons op en wij bouwen een boegschroef in, zodat u in deze omstandigheden ook de baas bent over uw eigen schip.

De meerwaarde

Met de boegschroef kan een stuwstraal naar bakboord of stuurboord worden gecreëerd. Hierdoor wordt de mogelijkheid om rustig en goed aan te meren of te manouvreren bij lage snelheden vergroot. Ook kan het verlijeren van het voorschip door wind of stroming tot op zekere hoogte worden tegengegaan tijdens het aanleggen.

Constructie van de boegschroef

De boegschroef als constructie bestaat vaak uit een horizontale buis, een tunnel in de voorsteven. In de tunnel is de schroef gemonteerd, deze pompt water door de tunnel waardoor er een stuwstraal ontstaat die water door de tunnel kan pompen en daardoor een stuwstraal naar bakboord of stuurboord creëert. De openingen van de tunnel kunnen worden voorzien van een rooster, om het opzuigen van bijvoorbeeld wier of een plastic zak te vermijden.

Bent u benieuwd of het inbouwen van een boegschroef in uw schip mogelijk is?

Neem contact met ons op